Een week lang in een visserstrui van spijkerbroek

2

Een visserstrui gemaakt van gerecycelde spijkerbroeken. Op basis van de herontdekte originele motieven. De truien van Blue Loop Original zijn in alle opzichten uniek. Maar hoe draagt zo’n trui eigenlijk? WaddenZin nam de proef op de som en trok een week lang een visserstrui aan.

Vrijdag krijg ik in Harlingen een visserstrui uit handen van Ron van de Wiel van Blue Loop Originals. Mooi lichtblauw van kleur. Urker motiefje. Ron vertelt er enthousiast bij dat zelfs de Waddenvereniging de duurzame truien heeft geadopteerd. In het kader van het vijftig jarig jubileum. Klinkt goed. Maar toch moet ik een drempeltje over…

Wollen trui van oma

…De laatste keer dat ik een soort van visserstrui droeg, was 18 jaar geleden. Van mijn oma. Een roodbruine wollen kabeltrui. Hij was prachtig. Maar wat me vooral bij is gebleven is het gekriebel. En dat je het altijd warm had. Met een warme herfstweek in het vooruitzicht ben ik voorbereid op een warm weekje met dagelijkse trui-jeuk.

Gerecycled denim

plukjedenimBij de trui vind ik een mooi boekje én een plukje trui-dna. Het is het denim-stof dat in Haaksbergen van spijkerbroeken wordt gemaakt. Samen met het lamswol vormt dit de basis voor mijn visserstrui. Een mooie combinatie. De stof is stevig, maar draagt zacht en geeft de trui een robuust en stoer karakter.

Licht en luchtig

Als de trui eenmaal over mijn hoofd glijdt, ben ik verkocht. Hij zit als gegoten. En beter nog: hij is gewoon mooi en goed van kwaliteit. De mensen die daar oog voor hebben, kunnen er niet om heen. Meerdere mensen vragen mij deze week naar het breimotiefje.

Visserstrui met aaibaarheidsfactor

Vrijdagavond is het meteen raak. Familiefeest. Als we ‘s avonds met z’n zestigen rond het kampvuur staan, is de visserstrui als snel de gimmick van de avond. Het begint steevast met de vraag wat voor bijzonder truitje ik aan heb? En als ik het verhaal vertel, dan moet iedereen er toch even aanzitten. ‘Van gemalen spijkerbroek zeg je? Laat ‘s voelen…?’

En zo gaat het gesprek dankzij de trui van Blue Loop Originals die avond meerdere keren over recyclen. Duurzaam denken, bijzondere initiatieven. Eerlijk is eerlijk: dat je met deze trui iets doet aan de afvalberg, maakt de ervaring nog beter.

Lekker voor in de herfst

Trui-selfie

Trui-selfie

‘Zo jij bent warm gekleed’, stelt een collega. Ik kom dinsdagmiddag op kantoor met de visserstrui. Buiten is het een graadje of negentien. Toch is de trui mij in geen geval te warm. Integendeel. Hij draagt lekker licht. Wat dat betreft is het een heerlijke trui voor in de herfst. Want eenmaal buiten is de trui robuust genoeg om de jas thuis te laten.

Uitwaaitrui

Donderdag is het tijd om de wasmand op te zoeken. Met tegenzin. Ik had ‘m vandaag wel weer aan willen hebben. Het is niet alleen een kledingstuk met een goed en mooi verhaal. Het is ook een trui die gewoon lekker draagt. Wat mij betreft de perfecte uitwaaitrui.

Komend weekend storm op komst? Ik ga lekker zonder jas naar buiten!

Blue Loop Originals
www.bluelooporiginals.eu

COLLECTIE Blue LOOP Originals

VERKOOPADRESSEN VISSERSTRUI

Om de Noord Harlingen:
www.facebook.com/omdenoord
Waddenchic Terschelling
www.waddenchic-terschelling.nl/
Kleur aan Zee
www.kleuraanzee.nl
Mantje Texel
www.mantjestore.nl

8.8 Uitwaai-trui bij uitstek
 • Idee en materialen 9
 • Waddengevoel 8
 • Comfort 9
 • Kwaliteit 9
 • User Ratings (5 Votes) 8.6
Share.

About Author

2 reacties

  • hallo,

   Dank voor je leuke reactie. Ik vind het echt een toffe trui, dus dat maakt t verhaal ook meteen goed :-)

   Dat zal ongetwijfeld, maar waar precies weet ik niet. Je kunt altijd even de Facebook pagina checken van Blue Loop Originals. En anders bij hun in de webshop. De winkel in Harlingen heeft ze overigens deze week in de aanbieding.

   Grtz

Leave A Reply