Kunstroute Lauwersland: 190 kilometer ateliers en kunst

0

Van Birdaard tot Sauwerd, tussen Den Andel en Veenwouden. Meer dan twintig kunstenaars uit Groningen en Friesland stellen hun ateliers open tijdens de 24ste Kunstroute Lauwersland. Twee weekenden in maart bieden ze het publiek een kijkje in eigen keuken. Het centrale thema is dit jaar ‘Grensberichten’.

Grensberichten

Grenzen bieden houvast, maar kunnen ook beperkend werken. Hoe werken grenzen voor jou, als kunstenaar, als mens? De deelnemende kunstenaars kregen deze vraag en gingen ermee aan de slag. Alle 26 bijdragen aan Grensberichten komen terug in het themaboek. In de ateliers laten de kunstenaars nog veel meer zien.

De Kunstenaars

Keramiek, sieraden, schilderijen en mixed media: de Kunstroute biedt een afwisselend kunstrepertoire. Naast de ateliers exposeren gastdeelnemers op bijzondere locaties. Het kerkje van Lichtaard (beelden en installaties van Paul Andringa), het oude Rechthuis in Aduard (plaatwerkfotografie en schilderijen) en het woonschip van Wigle Engelsma in Birdaard (schilderijen en beelden).

RoutekaartGrootKrant

De route door Wad- en Lauwersland

Met de auto of op de fiets. De 190 kilometer lange Kunstroute is 190 voert over landelijke weggetjes door het prachtige Wadden- en Lauwersland. Starten kan op elk punt van de route. De locaties zijn herkenbaar aan de Kunst-aan-Huis-spandoeken. In het gebied zijn diverse overnachtingsmogelijkheden.

Kunstcafé Dokkumer Nieuwe Zijlen

Nieuw op de route is Kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen. Hier is een informatiepunt ingericht. De bestuursleden van de Stichting Kunst aan Huis zijn er tijdens de weekenden aanwezig voor vragen. Bij het informatiepunt liggen ook routefolders .

Kunstloterij: een kunstwerk naar keuze

Deelnemers kunnen meedoen aan de Kans op Kunst Loterij. Hoofdprijs: een kunstwerk naar keuze ter waarde van € 1000,-. Deze kunstwerken zijn tijdens de route te bezichtigen in de ateliers, waar ook de loten van € 5,- per stuk te koop zijn.

Kunstroute Lauwersland

  • Datum en tijd: za-zo 7/8 en 14/15 maart, 11.00- 17.00 uur.
  • Plaats: diverse locaties in het Lauwersland ( NO.Friesland- NW Groningen).
  • Toegang: gratis
  • Routefolders: verkrijgbaar bij alle deelnemende kunstenaars, CBK Groningen/Assen/Emmen,  Kunstuitleen Leeuwarden, bibliotheken en diverse kunstencentra.

Kijk op www.kunstaanhuis.nl

Share.

About Author

Comments are closed.