Kamerlid Lutz Jacobi: ‘De Wadden zijn mijn prachtige achtertuin’

0

In de rubriek Hoe & Wad vragen we waddenliefhebbers naar hun Waddengevoel. De eerste editie van 2015 is voor Lutz Jacobi. Deze markante PvdA Tweede Kamerlid is woordvoerster natuur, platteland en water én waddenliefhebber pur sang. ‘Ik strijd voor het behoud van de mooie natuur en de toegankelijkheid voor iedereen.’

1. Wat heb jij met het Wad?

‘De Wadden zijn voor mij als Friezin mijn prachtige achtertuin! De prachtige natuur, de zandplaten, de eilanden, het varen van en naar de eilanden, de zeehonden, de cranberry’s. En de cultuur: Oerol, Intro The Great Wide Open. Al vanaf mijn jeugd ben ik verknocht aan de Wadden!’

2. Wat is jouw meest inspirerende Waddenplek en waarom?

‘Ik vind het overal op de Wadden inspirerend, maar bovenop de Brandaris is toch wel het allermooiste. Dan zie je het grote geheel…een topervaring!’

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi strijdt voor een toegankelijk Wad: ‘niet alleen voor de elite’

3. Met wie zou je het liefst een nachtje willen droogvallen op een zandplaat en waarom?

‘Met mijn Koos! Door samen in de natuur te zijn worden wij alle twee heel gelukkig! En als we dan ergens moeten droogvallen, dan t liefst op ons prachtige Wad!’

4. Welke betrokkenheid vanuit de politiek heb jij met het Wad?

‘Veel, als woordvoerder Wadden en water binnen onze fractie! Ik strijd dan ook voor behoud van mooie natuur, van t Wad, van toegankelijkheid voor iedereen, dat alle toeristen kunnen genieten van de eilanden, niet alleen de elite. Als woordvoerder heb ik eerder de bemensing van de vuurtorens kunnen behouden.’

5. Wat zou je graag nog eens op het Wad willen doen of beleven?

‘Alles! Genieten van de Zonsondergang, Oerol, fietsen, kamperen, wadlopen, zeehonden spotten. Liefst heel vaak!’

Share.

About Author

Comments are closed.