Zangeres Elske DeWall: ‘doe mij maar een nachtje zandplaat met de Paus’

0

In de rubriek Hoe & Wad vragen we bekendere waddenliefhebbers naar hun Waddengevoel. Dit keer klopte WaddenZin aan bij Elske DeWall. Deze getalenteerde zangeres blijkt een waddenliefhebber ‘pur sang': ‘het is alsof je op het Wad de wereld even uit zet.’

Wad heb jij met het Wad?

‘Ik ben graag in de buurt van het Wad. Regelmatig ga ik met mijn hond Bouke naar de dijk bij Zwarte Haan. Heerlijk, dat eind-van-de-wereld gevoel. Ook op de waddeneilanden hangt er een bijna buitenaardse sfeer, vooral bij Vlieland heb ik dat.’

Wat is jouw meest inspirerende Waddenplek en waarom?

‘Moddergat, Noord-Friesland. Echt een prachtig dijkdorpje!’

Met wie zou je het liefst een nachtje willen droogvallen op een zandplaat?

‘Dat is een moeilijke: er zijn er zoveel. Als het wat langer duurt, wil ik graag mijn gezin en familie om me heen hebben. Maar voor één nacht zou ik weleens met de Paus rond een kampvuur willen zitten. Bakken we wat broodjes op een stokkie. Ik ben heel benieuwd hoe hij bepaalde keuzes, die grote gevolgen hebben voor veel van zijn volgers, uitlegt. Want eerlijk gezegd begrijp ik er soms helemaal niks van. En ik zou ‘m weleens willen zien in een ANWB-afritsbroek en slippers, haha.’

Wat draagt het Wad bij aan jouw werk en leven?

‘Ik zou niet kunnen zeggen dat het Wad een noodzaak is om te kunnen leven en werken, maar ik kom er wel graag. Natuurlijk niet vaak genoeg. Elke keer dat ik er ben geweest, denk ik: ‘goh, ik zou vaker moeten gaan’. Het Wad geeft rust en ruimte in je hoofd. Het is alsof je even de wereld uitzet en je gast bent op een plek die vrijheid geeft.’

Wat zou je graag nog eens op het Wad willen doen of beleven?

‘Wadlopen! Heb ik nog nooit gedaan! Ik heb een beetje hoogtevrees, maar ik wil me toch eens uit een vliegtuigje boven Texel ‘laten gooien’ en dan de boel van boven bekijken.’

Over Elske DeWall
Elske deWall (Veenwouden, 1985) is al haar hele leven met muziek bezig. Sinds een jaar of zes verovert ze vanuit het hoge Noorden de muzikale harten van Nederland. Op 19 oktober 2009 verscheen haar eerste single Come see the end in me. Op 26 februari 2010 kwam bij Universal Music haar debuut-cd Balloon over Paris uit. In diezelfde maand werd ze Serious Talent bij 3FM[4], In mei 2012 verscheen haar tweede album “Brave”. Ook is ze geregeld te zien bij De Wereld Draait Door en te horen op 3FM.

> Meer info over Elske en haar agenda: check haar website

Share.

About Author

Leave A Reply