Kunstmaand: Ameland gaat artistiek

0

Kunstmaand Ameland. Van Hollum tot Buren, van het strand tot aan de waddendijk. Ameland is een november lang  hét kunsteiland van Europa. Ameland biedt niet alleen een zeer uitgebreid kunstmenu van tachtig top-kunstenaars. Ook poëzie en muziek staan op de kaart.

Terug naar de kust

Tachtig kunstenaars, tientallen locaties, één eiland. De Kunstmaand 2014 belooft weer een prachtig succes te worden. Voor de achttiende keer selecteerde de Kunstmaand Ameland kunstenaars uit Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland. Thema dit jaar is: ‘Terug naar de kust’. Met het inspirerende Ameland als decor exposeren de kunstenaars van 1 tot en met 30 november hun werk. Natuur, kerken, musea, hotels, restaurants, galerieën en het gemeentehuis vormen samen één grote expositie.

Kunst in de volle breedte

Keramiek, sieraden, schilderijen, fotografie en multimedia. Alle mogelijke kunstvormen komen aan bod. En vaak gebruiken de kunstenaars de gekste plekken als expositieruimte. Dit jaar heeft de Kunstmaand speciale aandacht voor tekeningen. Met diverse exposities van Nederlandse en Scandinavische tekenaars.

kunstmaand

Van poëzie tot Tangerine

Kunstmaand Ameland biedt uiteraard meer dan alleen kunst. Poëzie en muziek hebben ook een aandeel in het programma. Tijdens de hele maand worden op de woensdagen poëzieavonden georganiseerd. In de prachtige kerk van Hollum kun je elke week terecht voor topmuziek. Met optredens van onder meer Harry Sacksioni, Tangerine en de Maria Elisa Band.

Nieuw: Kunstmaand Amusetour

Nieuw dit jaar is de Kunstmaand Amusetour. Elk weekend kun je tussen 12.00 en 17.00 fijne hapjes proeven met bijpassende wijnen op diverse locaties. Tegelijkertijd maak je kennis met alle streekproducten die Ameland te bieden heeft. Een Amuse Tour kaart koop je bij de VVV Ameland.

Kunstmaand Arrangementen

Kunstmaand Ameland betekent volop genieten van prachtige kunst in het wintertijddecor van een waddeneiland. De Kunstmaand leent zich uitstekend voor een langer verblijf op het eiland. Uiteraard horen hier leuke arrangementen bij: van wandel- tot fietsarrangement. Je hebt al een weekendje Ameland te pakken voor nog geen 90 euro per persoon. Ook Landal Ameland State biedt een interessant geprijsd Kunstmaand-arrangement.

Check ook de website: kunstmaand Ameland

Share.

About Author

Comments are closed.