Fotoblik: 10 x kamermuziekfestival Schiermonnikoog

0

Het Internationaal Kamermuziek Festival. Klassiek ontmoet Schier. Al jaren een succesvolle combinatie. Van 4 tot en met 9 oktober was Schiermonnikoog het toneel voor de dertiende editie van het Kamermuziekfestival. Een week lang vol concerten, documentaires, natuurexcursies en workshops in een prachtig decor.

Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

De dertiende editie stond in het teken van ‘Exiles’. Meer dan zestig nationale en internationale topmusici kwamen naar het eiland om concerten en masterclasses te geven. In de open lucht, de kerk of in het speciaal voor dit festival gebouwde ‘Soundbox Paviljoen’.

Carel Kraayenhof

Er werden werken gespeeld van onder andere Sjostakovitsj, Enescu, Rachmaninov, Beethoven, Schumann en Menotti. Maar er was meer: een sterrenwandeling, verschillende natuurexcursies én Carel Kraayenhof reisde met zijn ensemble af naar het eiland en gaf donderdagavond een spetterend slotconcert.

Veerbootconcert

Ook de prelude van het Kamermuziek Festival Schiermonnikoog mocht er zijn: een veerbootconcert midden op het Wad. De Stortebeker voer voor ‘Ode aan de Wadden’ van Lauwersoog en ging voor anker op het Wad. De motor ging uit en op drie dekken vonden anderhalf uur lang muzikale optredens plaats. Een bijzondere ervaring op het nachtelijk Wad.

Een fijnbesnaarde combinatie

In elk geval gaven muziek, eiland en locaties het festival ook dit jaar weer een bijzonder karakter. Niet voor niets dat de organisatie tevreden terugkijkt. Op voorhand waren veel concerten uitverkocht. Ook de laatste kaarten vonden gretig aftrek. Klassieke muziek en Schier: ze passen bij elkaar.

Foto’s en fotografen
> Arjan Jongsma bij het Soundbox Paviljoen (c) Foppe Schut
> Niek Kleinjan en Tom Wolfs in het Soundbox Paviljoen (c) Aleksandra Kaspera
> Pools Cello Kwartet in het Ontmoetingscentrum (c) Aleksa Kaspera
> Shantykoor van Schiermonnikoog bij het Soundbox Paviljoen (c) Foppe Schut
> Wyp Jan Groendijk geeft uitleg bij begraafplaats Vredenhof (c) Fien Duijnmayer
> Ylva Larsdotter bij het Soundbox Paviljoen (c) Foppe Schut

En een aantal foto’s komtvan de Facebookpagina van het Internationaal Kamermuziek Festival

Share.

About Author

Leave A Reply