Uit-waai-tip: Terschellinger filmdagen

0

Film- én eilandliefhebbers opgelet! Nog vier weken en de zesde editie van de Terschellinger Filmdagen barst los. Drie dagen lang tientallen films op markante eilander locaties én verrassende specials. De kaartverkoop start op maandag 27 oktober.

Veertig films, geen thema

Tijdens de filmdagen staan er 40 films op de rol. Het programma van de filmdagen heeft geen thema, geen rode draad. Van klassieker tot kaskraker. Drama, humor, spanning of avontuur. Wat de films wél met elkaar gemeen hebben? Dat zijn de verschillende landen van herkomst, de bijzondere verhalen en beelden.

Specials: film kijken vanuit een hottub

Een loungebioscoop in Ons Dorpshuis, filmkijken in Hotel Nap of het knusse West-End theater. Alleen al de filmlocaties van de Filmdagen zijn bijzonder. Daarnaast kun je genieten van ‘specials’. Film kijken in de Hottub-club, een pikant filmavondje voor twee, een Bingo! Busrit. Of laat je tijdens Vuur & Vlam met gillende sirenes evacueren naar een noodlocatie. Hoe dat verhaal afloopt? Dat weet niemand…

Filmcafé Amsterdams Koffijhuis

Filmcafé is dit jaar het New Amsterdamsch Koffijhuis. De plek om lekker na te praten over de films. Naast lekkere hapjes en drankjes serveren ze speciaal tijdens de filmdagen een snelle filmhap. Dit jaar word er op de zaterdagavond voor het eerst een filmquiz in het Filmcafé georganiseerd.

Gouden Sil

img_6204.700x220Eén van de tradities is de Gouden Sil. Een filmproject voor vierdejaars leerlingen van de eilander VMBO. De leerlingen krijgen een stoomcursus acteren, monteren en camerawerk. Daarna moeten ze aan de slag. Hun korte films gaan in première op het Gala van de Gouden Sil. Uiteraard met een deskundige jury die beslist wie de Gouden Sil in de wacht sleept.

Film Arrangementen

Voor bezoekers van de Filmdagen zijn er twee filmarrangementen. Als je een arrangement boekt, krijg je kaartjes voor twee films. Welke dat zijn, blijft een verrassing tot je incheckt. Je logeert twee nachten in Hotel Schylge of Stayokay Terschelling. Bovendien krijg je 20% korting op de bootovertocht. Je boekt al een arrangement vanaf 85 euro.

Filmoverzicht & boeken
> Ga naar het filmoverzicht voor meer informatie over het programma.
> Vanaf maandag 27 oktober gaat de verkoop los. Je kunt online je kaarten kopen op de website van de Terschellinger Filmdagen en de VVV Terschelling.

Share.

About Author

Leave A Reply