Andledon: cultureel nazomeren aan de Waddendijk

0

Wie houdt van het Wad en van kunst en cultuur, zit de komende maanden gebeiteld bij Andledon. Dit cultuurerf in het Noord-Groningse kunstenaarsdorp Den Andel serveert een kleurrijk najaarsprogramma. Op het menu: poëzie, muziek en theater.

Cultuurerf Andledon ligt op een steenworp afstand van de Waddenkust. Deze particuliere cultuuronderneming startte in 2012. In korte tijd wisten tientallen dichters, kunstenaars en ‘liedjessmeders’ hun weg naar het sfeervolle cultuurerf te vinden. Alle voorstellingen en exposities vinden plaats in de parkachtige tuin, de vertelhut of in de theaterschuur.

Volop in ontwikkeling
Het erf is nog altijd in volle ontwikkeling, vertelt initiatiefneemster Johanna Davids. “Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld het vlondertheater gebouwd en geopend. Hiermee hebben we er een bijzondere locatie voor het buitentheater erbij. Daarnaast biedt Andledon diverse workshops en is het voor bedrijven inmiddels een geliefd plekje om te vergaderen en te brainstormen.”

Onthaasten op het sfeervolle cultuurerfDichters op het erf
Het evenement dat het culturele najaar op Andledon inluidt, is poëziefestival ‘Dichters op het Erf’. Heft poëziefestival beleeft z’n derde editie. Zeven dichters dragen voor uit eigen werk. Waddengoud huisdichter Gritter is één van hen. Tussen de kippen, onder het prieel of bij de poëziefabriek: de locaties zijn verrassend. Verder is er muziek van het Evelien Storm Quartet en een boekenmarkt.

En verder..
In de maanden daarna doet een keur aan muzikanten en kunstenaars het cultuurerf aan. Zondag 28 september is het Matí verhalenfestival met onder meer meesterverteller Stan Fritschy, muzikanten en tangodansers. Centraal thema: Latijns Amerika. Een week later is het de beurt aan de Groninger singer songwriter Jan Henk de Groot. Britta Maria, finaliste van het Councours de la Chanson Alliance Française, doet Andledon aan met het liedjesprogramma ‘Un hommes et une femme’.

Herfst: blues, folk en fado
Ook als de herfst z’n bezit neemt van Wad en Hoogeland, valt er veel moois te beleven. Onder meer met Waden, een theatraal concert (fado en folk) rondom zangeres Ellen Bakker. Harpiste Habiba vertolkt een week later pop-, jazz- en bluesliedjes op haar harp. Inge van Calkar en haar vijfkoppige band (folk en blues) en de B.J. Hegen Blues Band (30 november) ronden een prachtig najaar op Andledon af.

> Download hier het volledige programma AndledonSeptDec2014.
> Kijk ook eens op de website van Andledon

Share.

About Author

Leave A Reply