Zeventien kunstenaars brengen ode aan het Hogeland

0

Iets boven Groningen is er bijna niets, het is er zó donker dat je er duizenden sterren kunt zien, een land waar je de stilte nog kunt horen. Dat is het Hogeland. Galeriehoudster Ankie Onnes van Galerie Het Raadhuis in Eenrum vroeg 17 kunstenaars om een ode te brengen aan dit prachtige stukje Waddenland.

De naam van dit gebied verwijst naar de hoge ligging van de grond, veroorzaakt door de aanslibbing van de Waddenzee. Het Hogeland is zo weids als een landschap maar kan zijn: graslanden, kromme sloten, kronkelende dijkjes door koolzaadvelden. En altijd de dijk aan de einder.

Edwin Grissen - koeien

Edwin Grissen – koeien

Stoere boerderijen, uitgestrekte akkers of juist de diepe najaarskleuren: elke kunstenaar liet zich op zijn manier inspireren. Alle werken nodigen uit om even in het Hoogeland te stappen: langs de geurende korenvelden, of voor een wandeling langs de Waddendijk.

Even voorproeven?
Neem alvast een kijkje op de website van galerie Het Raadhuis in Eenrum. Op zondag 31 augustus start de expositie met een mooi feestje, waar uiteraard de kunstenaars bij aanwezig zullen zijn.

Video: om alvast in ‘Hogeland-sferen’ te komen: het prachtige ‘t Hogelaand van Ede Staal.

Share.

About Author

Leave A Reply