Uit-waai-tip: WIND festival in de Koog

0

Volgend weekend eens lekker uitwaaien? Dan moet je echt op het strand van De Koog zijn. Tijdens het tweedaagse WIND festival staat één van de grootste krachten van ‘t Wad centraal: de wind. Van kitesurf-demonstratie tot golfsurfwedstrijd, van vliegershow tot de nieuwste vormen van windenergie: de eerste editie van dit festival laat jong en oud de wind op vele manieren beleven.

Vliegers, kitesurfen, powerkiting en frisbeeën: op 4 en 5 oktober kun je jouw ogen de kost geven bij de vele uitdagende demonstraties en shows die op het programma staan. Ervaar zelf ook hoe het is om met deze kracht om te gaan en neem deel aan één van de sportieve en spannende workshops (blokarten en kitesurfen). Aan de kleintjes is eveneens gedacht; zij maken hun eigen vlieger en leren hiermee veilig omgaan.

WIND energie

10560384_768065969917632_427098798951685119_oDankzij de nieuwe vliegertechnologie kunnen we schone stroom uit de lucht ‘plukken’. Is dit ‘windvliegeren’ luchtfietserij of wordt het een vederlichte bron van schone energie? Tijdens het festival kunt je verkenningstocht maken bij de fanatiek rondsnorrende energievliegers en het informatieblok.

Programma:

 • Op beide dagen gaan om 12.00 uur de grote vliegers de lucht in voor de vliegershow.
 • Er zijn voortdurend demonstraties met verschillende vliegers.
 • Workshops Veilig vliegeren.
 • Workshops Vlieger maken voor kinderen.
 • Golfsurfwedstrijd op zaterdag (afhankelijk van de weersomstandigheden eventueel op zondag).
 • Tijd: zaterdag 4 en zondag 5 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.
  Locatie: het strand bij Paal 19 en het terras van Paviljoen De Strandhut in De Koog.
  Online: volg de actuele ontwikkelingen via de Facebook-pagina van het festival

  Share.

  About Author

  Leave A Reply