Wandelmaand Schiermonnikoog: uit-waai-tip

0

De Wandelmaand Schiermonnikoog? Dat is het eiland in najaarspracht. Dat is een warme jas en stevige schoenen aan. En dan lekker uitwaaien. Niet voor niets dat Schiermonnikoog november uitgeroepen tot Wandelmaand.

Wandelen over ruig Schier

Wandelmaand SchiermonnikoogHiermee presenteert Schiermonnikoog zich als wandeleiland pur sang. Wandelen is de manier om het eiland in al haar schoonheid te ontdekken. In het najaar helemaal. Prachtige pure, ruige schoonheid. En dan na een stevige voettocht lekker uitblazen met een goed glas wijn.

Wandelthema’s

Tijdens de Wandelmaand Schiermonnikoog vinden wandelingen plaats rondom allerlei thema’s. Natuur, sportief, cultuurhistorie en culinair. Deze themawandelingen zijn onder begeleiding van ervaren eilander gidsen. Zo kun je een route lopen die in het teken van de taal van Schiermonnikoog staat. Of je kunt mindfull wandelen met een coach of een route volgen rondom ‘het eetbare eiland’.

Geluidswandeling Zeezand

Uiteraard zijn er ook wandelingen uitgezet die je alleen kunt ervaren. Uiteraard zijn er diverse wandelingen door bos en duin. Maar je kunt ook een heuse geluidswandeling maken: Zeezand. Zeezand is een nieuw project op het gebied van geluidskunst, vertelkunst en oral history. Het brengt verschillende bijzondere verhalen en geluiden van Schiermonnikoog bijeen.

Aanmelden en interessante arrangementen

Via de website van VVV Schiermonnikoog kun je je aanmelden voor excursies en georganiseerde wandelingen. Enkele hotels op Schier hebben interessante arrangements-aanbiedingen. Ook Landal Greenparks heeft leuke najaarsaanbiedingen. Voor wat comfortabele luxe kijk je op Landal Vitamaris

Share.

About Author

Leave A Reply