Uittip: de Admiraliteitsdagen in Dokkum

0

Dokkum is één van de meest sfeervolle Friese stadjes. En in het weekend van 5, 6 en 7 september is een bezoekje aan Dokkum helemaal de moeite waard. Tijdens de Admiraliteitsdagen is de historische binnenstad het decor voor tientallen authentieke schepen uit alle windstreken. Daarnaast valt er drie dagen lang van alles te beleven met muziek (Elske deWall, Jamai, Niels Geusebroek), watersport en demonstraties.

Het evenement start vrijdagmiddag wanneer tientallen authentieke schepen uit alle windstreken afmeren aan de kademuren in het stadscentrum. Tussen de schepen is een drijvend podium, waarop ‘s avonds de Night of the Praams losbarst. Op deze sfeervolle plek zijn bekende muzikanten te zien zoals Elske DeWall, Jamai en Hubert Heeringa.

foto: www.admiraliteitsdagen.nl

foto: www.admiraliteitsdagen.nl

Stoere demonstraties en muziek
Zaterdag vindt traditiegetrouw de Lauwerszee Regatta plaats op het Lauwersmeer en exposeren regionale en landelijke kunstenaars hun werk op de jaarlijkse kunstmarkt. Ronduit spectaculair is de reddingsdemonstratie van de SAR-helikopter van vliegbasis Leeuwarden en een reddingsboot van de KNRM.

In en om de binnenstad zijn verder talloze activiteiten. Om de bolwerken vindt voor het eerst een sloepenrace plaats. Stoere binken kunnen hun krachten meten bij het bungee-roeien. Er zijn jetski-demo’s, rondvaarten met de Wadtaxi van rederij Wagenborg en de reddingboot van de KNRM. ’s Avonds start een groot Admiraliteitsconcert met onder andere dj Steff da Campo, Hubert Heeringa, Gerrie Dantuma en Niels Geusebroek.

Zondag: jubileumconcert met Iris Kroes
Zondag 7 september begeleidt gospelkoor Joy for People een kerkdienst vanaf het water, waarna de Stedelijke Harmonie haar 140-jarig bestaan viert met een jubileumconcert samen met zangeres/harpiste Iris Kroes. Tip: wandel mee en volg live de sloepenrace om de bolwerken en verwelkom de stoere mountainbikers die hun loodzware tocht langs de Friese Elfsteden in Dokkum afsluiten.

Kijk voor het volledige programma en een sfeerimpressie:
Website van de Admiraliteitsdagen

Share.

About Author

Leave A Reply