Uitbuiken en nagenieten: 20 x Texel Culinair

0

Texel stond het afgelopen weekeinde in het teken van Texel Culinair. Het lekkerste evenement van ‘t eiland beleefde z’n elfde editie. Belangrijkste ingrediënten: exclusieve gerechtjes gemaakt van eilander producten, de beste wijnen en bieren, muziek en straattheater. Zo’n 15.000 bezoekers kwamen meegenieten in De Koog.

Dit jaar stond Texel Culinair in het teken van zeegroenten. Aan de 29 deelnemende restaurants de uitdaging om met zilte groente of zeewier een gerechtje te maken. Veertien koks gingen daarbij de competitie aan om het beste kwekertje te maken: een ‘gerechie’ van 2 euro waarin deze ingrediënten zijn verwerkt. Restaurant De Kroontjes won de kwekertjescompetitie met een mousse van gedroogde zalm, kabeljauw en schelvis in een korstje van gedroogd zeewier.

Prijzen
Naast de kwekertjeswedstrijd vielen er meer restaurants in de prijzen. Giovanni werd de overall winnaar. ‘Een toonbeeld van Texels ambassadeurschap’, oordeelde de jury. Ook waren er medailles voor Bos & Duin, Talk of the Town en Pick-Up en Oesters & Meer.

Na de prijzen en alle culinaire verwennerij bleef het nog lang onrustig in De Koog. Zondag werd traditioneel de nacht nog even flink ‘aangebroken’. En er werd alvast een voorschot gemaakt op editie nummer 12: die staat in het teken van 600 jaar Texeler stadsrechten.

Foto’s: Liselotte Schoo & Joke de Boer. Met dank aan Texel Culinair.

> Kijk ook eens op de website van Texel Culinair

Share.

About Author

Leave A Reply