Het waddengevoel van acteur en presentator Levi van Kempen

0

In de rubriek Hoe & Wad vragen we waddenliefhebbers naar hun Waddengevoel. In editie nummer 5 acteur en presentator Levi van Kempen. Een paar jaar geleden verbleef Levi voor filmopnames op het prachtige Ameland. Daar viel hij als een blok voor de schoonheid van het Wad.

Wad heb jij met het Wad?
‘Ik heb heel veel met het Wad. Het is een hele fijne rustige omgeving waarbij je de tijd krijgt om na te denken. Daarnaast heb ik wekenlang op Ameland gezeten vanwege de opnames van de film Penny’s Shadow waar ik de hoofdrol speelde samen met Liza Sips. Tijdens deze periode ben ik gevallen voor de Waddeneilanden en de natuur.’

Wat is jouw meest inspirerende Waddenplek en waarom?
‘De duinen en het strand. De duinen omdat je daar op sommige plekken een te gek uitzicht hebt en het strand omdat ik daar een paar keer heb kunnen paardrijden en in vol galop over het strand kon gaan. Dat was te gek!’

Met wie zou je het liefst een nachtje willen droogvallen op een zandplaat en waarom?
‘Oei, daar vraag je me wat. Maar als ik heel eerlijk moet zijn, dan zou ik terug willen gaan naar de jaren ’50 ’60. Brigitte Bardot, een Frans actrice. Als we het over een pure beauty hebben was zij dat wel! Met haar had ik dolgraag een nachtje op een zandplaat willen doorbrengen hoor, haha!’

‘Het liefst zou ik terug willen gaan naar de jaren ’50 en dan samen met Brigitte Bardot een nachtje op een zandplaat willen doorbrengen’

Wat draagt het Wad bij aan jouw werk en leven?
‘Ik heb op Ameland de film ‘Penny’s Shadow’ mogen opnemen. Dat was een te gekke ervaringen. Werken en me in een fantastische omgeving begeven. Wat wil je nog meer! Daarnaast is het een plek waar je echt tot rust en tot je zelf kunt komen. Dat klinkt allemaal erg spiritueel, maar het is nu eenmaal zo dat zo’n omgeving mijn hoofd leegmaakt.

Wat zou je graag nog eens op het Wad willen doen of beleven?
‘Ik heb lang op zweefvliegen gezeten. Dat was gaaf en gaf me een heel vrij gevoel. Sowieso is het te gek om zo’n kist (ja, want zo noem je dat :-) ) besturen. Dit zou ik heel graag eens boven een van de Waddeneilanden willen doen.’

foto's: Anouschka Wardekker

foto’s: Anouschka Wardekker

Levi van Kempen (1988) kreeg in 2005 bekendheid door een vaste rol in de serie Onderweg naar Morgen. Als 11-jarige speelde hij al in musicals en bij Kinderen voor Kinderen. In 2007 krijgt hij de rol van Danny Zuko in de musical Grease. Sinds 2009 is Levi presentator van het programma Green Dream District op National Geographic. Sinds augustus 2010 is hij presentator van de kinderzender Disney XD (Nederland). Levi speelde in meerdere Nederlandse series en films en is ook actief als stemacteur.

Kijk ook eens op de website van Levi.

Share.

About Author

Leave A Reply