Last-minute: avontuurlijke oestertocht over het Wad

0

Met het mooie nazomerweer in het vooruitzicht is dit een waddentripje om in overweging te nemen: een oestertocht met de stoere Zeeuwse klipper Najade. Een prachtig drieluik op het Wad: lekker ruig zeilen, oesters plukken en daarna culinair genieten.

Zondagochtend 7 september gaan in de haven van Lauwersoog de trossen los. Daarna zeil je het Wad op. Samen met Jan Geertsema en Barbara Rodenburg van de Goede Vissers zoek je een geschikte zandbank om droog te vallen en oesters te plukken.

De Najade drooggevallen op een zandbank

De Najade drooggevallen op een zandbank

Wadvissers
Wadvissers Jan en Barbara weten alles van de ‘old-school’ kustvisserij en kennen als geen ander de plekjes waar je de beste oesters kunt vinden. Eenmaal terug aan boord verwerk je de oogst en wacht er een lekkere Waddenmaaltijd van Gekruid & Geroerd. Uiteraard met een mooi glas bubbels. Als het water weer opkomt, zetten we koers naar Lauwersoog. Daar wacht in proeflokaal ’t Ailand een mooie diner.

Eerder inschepen
Overigens is het mogelijk om zaterdagavond al in te schepen op de Najade. Na een mooie overnachting op het schip sta je er zondagochtend fris en fruitig bij als het schip de haven verlaat.

Najade: avontuurlijke zeiltochten
De schippers van de Najade, Hans Vlasbloem en Janet Frieling, staan al jaren garant voor avontuurlijke zeiltochten. De platbodem uit (1897) maakte de afgelopen jaren de nodige zeemijlen. Niet alleen over Deens en Duits wad, maar ook richting de Oostzee. Dankzij haar geringe diepgang weet de Najade ook minder toegankelijke haventjes te bereiken.

Kosten
Drieluik oesters plukken, zeilen en dineren (inclusief lunch): 107,50 euro.
Een extra overnachting op de Najade (met ontbijt) 35 euro. Twee nachtjes is ook mogelijk. Dan betaal je 50 euro per persoon.
Aanmelden: vofzandbank@planet.nl of bel: 06-10029518.

Is je agenda komende zondag bezet, maar lijkt het je leuk om met tweetjes of een hele club het Wad te verkennen? Kijk eens op de website van de Najade.

Share.

About Author

Leave A Reply