Kom maar door met die lamsoor

0

Op een braderie in Midsland liep ik de Terschellinger imker Eric van Leeuwen tegen het lijf. Niet veel later nam hij me mee in de wondere wereld van de waddenhoning. Te beginnen bij de stand van de ‘bloemetjes en de bijtjes’ van het eiland. En voor WaddenZin moest er zeker een potje worden geproefd.

DSCF8809Als honingdummy was het lastig kiezen uit al die prachtige potjes met honing en honing-mosterd die Eric heeft. Als ik dan toch iets ‘Terschelling-eigen’ wilde proeven: dan moest het wel de honing van de Lamsoor zijn, raadde hij aan.

De Lamsoor dus. Dit paarse plantje groeit en bloeit onder meer op de Terschellinger Boschplaat. Vanuit bijenhoofdkwartier Lies, verscheept Eric z’n bijen geregeld naar de Boschplaat en dit levert naar eigen zeggen ‘een prachtige honing’ op. Eric is overigens één van de weinigen. Op Ameland schijnt er nog een imker lamsoorhoning te winnen, maar dat is het wel zo’n beetje.

Schaars potje honing
Schaars is de lamsoorhoning dit jaar wel. Mede door de temperatuur en de ongunstige stroming komt dit paarse plantje dit jaar wat minder tot ontwikkeling doceert Eric. ‘Dus met dit potje heb je zeker wat bijzonders op tafel’.

Zoete opkikker
En dat klopt. De smaak mag er in elk geval zijn. Ik ben geen honingkenner. Maar het verschil met de honing uit de knijpfles uit het supermarktschap is groot. Goud van kleur, fluweelzacht, fijn zoet en diep van smaak.

In elk geval een genot om dit elke dag op je brood te kunnen smeren. Of een lepeltje in yoghurt of havermoutpap. En behoorlijke verantwoord. Want deze puur natuur honing schijnt een positieve boost aan je vitaliteit te geven. Een zoet gevooisde opk(r)ikker dus.

Bestel maar!
De bodem van het potje is inmiddels bereikt. Schrapen geblazen. Gelukkig is de honing via het internet aan te schaffen. Even klikken naar de website van het honingmagazijn en je hebt een fantastisch eilandeigen natuurproduct binnen handbereik.

90% Dit is pas honing!
  • Smaak 90 %
  • Wadeigen 90 %
  • Puur natuur 90 %
  • User Ratings (3 Votes) 71 %
Share.

About Author

Leave A Reply