Een weekje klassiek op Schier: eiland waar muziek in zit

0

Klassiek ontmoet Schier. Al jaren een succesvolle combinatie. Van 4 tot en met 9 oktober maakt Schiermonnikoog zich op voor de dertiende editie van het Internationaal Kamermuziek Festival. Een week lang vol concerten, documentaires, natuurexcursies en workshops in een prachtig decor. Ook de opmaat mag er zijn: een veerbootconcert midden op het Wad.

Het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog is een zesdaags festival dat muziek combineert met de natuur. Meer dan zestig nationale en internationale topmusici komen naar het eiland om in alle rust concerten en masterclasses te geven. In de open lucht, de kerk of in het speciaal voor dit festival gebouwde ‘Soundbox Paviljoen’: muziek, eiland en locaties geven dit festival een speciaal karakter.

Het Soundbox Paviljoen van kunstenaar Dré Wapenaar heeft z'n eigen programma

Het Soundbox Paviljoen van kunstenaar Dré Wapenaar heeft z’n eigen programma

Laatste losse tickets verkrijgbaar
Niet voor niets dat het Festival flink aan populariteit wint. Wie het festival wil bezoeken, moet snel beslissen. De passe-partouts (midweek en weekend) zijn dankzij de vroege vogels al gevlogen. Gelukkig zijn er voor tientallen concerten, excursies, lezingen en natuurexcursies nog losse kaarten te krijgen. Alle reden om in de ticketshop van het Schiermonnikoog festival te kijken en nu je kaarten veilig te stellen.

Unieke kans: klassiek op de veerboot
Voor ‘Ode aan het Wad’, een bijzonder veerbootconcert is sowieso nog plek. Vrijdag 3 oktober vaart veerboot Stortebeker vanaf Lauwersoog het Wad op en gaat daar anderhalf uur voor anker. De motor gaat uit en wat volgt is anderhalf uur muziek op drie dekken op het nachtelijk Wad: de line-up is nog een verrassing. Via Schier gaat het veer weer terug naar Lauwersoog: een muzikale overtocht om niet te vergeten.

Meer informatie over het festival, tickets boeken of een plekje reserveren voor de muzikale overtocht? Klik naar Schiermonnikoog Festival.

Promofilm Schiermonnikoog Festival:

Share.

About Author

Leave A Reply